Zoutelande


Deze duinsoarstek heeft behoorlijk hoge duinen (ca. 30 tot 45 m), waar je een paar kilometer langs de duinen kan vliegen. Hier kan je alleen op het strand landen. Omdat het strand bij hoogwater erg smal is, mag er op deze plek alleen vanaf twee uur na en tot twee uur voor hoogwater gevlogen worden. Tijdens de zomer is het strand tamelijk druk; daarom mag je vanaf 15 juni tot en met 31 augustus hier van 10 tot 18 uur niet vliegen.

Overzichtskaart Zoutelande
Zoutelande kaart deltavliegen

Beheerder

Wim van Sorgen
Lambrechtsenstraat 24, 4389 TL Rittem

Strand

Je mag alleen op het strand landen. Dit is direct ten zuidoosten van strandpaviljoen "De Zeeuwse Riviera". Pas op voor de palen op het strand. Ook als er een sterke wind staat bovenop het duin, staat er op het strand verassend weinig wind.

Startplek informatie

Windrichting: SW
starthoogte: 40m

De startplek ligt naast het wandelpad dat over de top van het duin loopt. Er is niet veel plek om je toestel op te bouwen, er is plaats voor ca. 5 toestellen. Je kunt starten vanaf de startvlonder (een stalen rooster op het duin).

Route

Je kunt het beste vanaf de N288 (vanaf de richting Koudekerke gezien) de linkerafslag nemen voordat je Zoutelande binnenrijdt. Als je de Noordendolfer volgt, ga dan links de Duinweg op. Parkeer achter het duin op de parkeerplaats na de opgang naar het strandpaviljoen. Als je vanaf de parkeerplaats naar het duin kijkt, neem het eerstvolgende pad links van het pad naar het paviljoen.

Deltavliegen/Hanggliding Zoutelande Deltavliegen/Hanggliding Zoutelande Deltavliegen/Hanggliding Zoutelande Deltavliegen/Hanggliding Zoutelande Deltavliegen/Hanggliding Zoutelande Deltavliegen/Hanggliding Zoutelande Deltavliegen/Hanggliding Zoutelande Deltavliegen/Hanggliding Zoutelande Deltavliegen/Hanggliding Zoutelande