Langevelderslag


Een prima duinsoarstek met uitgestrekte duinenrij waar je vele kilometers kunt afleggen. Het duin is niet bijzonder hoog (ca. 15 meter), maar mooi gelijkmatig. Je kunt naar het noorden tot aan Zandvoort en naar het zuiden tot aan Noordwijk aan zee vliegen. Omdat de startplek redelijk horizontaal is, kun je hier toplanden. Landen op het strand is ook goed mogelijk. Deze stek heeft geen beperkingen in de zomer, maar het spreekt vanzelf dat je voorzichtig bent met wandelaars bij het landen op het strand. Bij hoogwater kan het strand nogal smal zijn. Vlakbij de startplek is een terras/restaurant dat vrijwel het hele jaar open is.

Overzichtskaart Langevelderslag

Kaart langevelderslag

Startplek

Windrichting: NW
De startplek is een afgebakend stuk duin en wordt beheerd door de PH2 zeilvliegvereniging. Alleen zeilvliegpiloten mogen op de startplek komen, familie en bekenden niet; dit in verband met de kwetsbare beplanting. Het is ook strikt verboden om buiten de afbakening op het duin te komen en om omlaag of omhoog te klimmen richting strand. Het afgebakende stuk duin is redelijk vlak en biedt plek voor ca. 8 toestellen.

Langevelderslag is het eenvoudigst te bereiken vanaf Noordwijkerhout, ten noorden van het centrum staat een bord voor Langevelderslag, volg dit (er staan nog meer borden). Ga bij de strandafgang rechts richting het restaurant "De Oase", het pad naar de startplek ligt achter het restaurant. Je kunt daar even je auto neerzetten om je toestel af te laden. Parkeer op het betaalde parkeerterrein. Vergeet niet het hek achter je dicht te doen.

Locatie

N 52 18 09.4 E 04 28 35.3 15

deltavliegen/hanggliding Langevelderslag deltavliegen/hanggliding Langevelderslag deltavliegen/hanggliding Langevelderslag deltavliegen/hanggliding Langevelderslag