Kijkduin


Deze stek bestaat nog niet zo lang en de plaatselijke autoriteiten zijn niet allemaal op de hoogte van het feit dat we daar mogen vliegen. Het is een goed idee om even bij de politiepost in het winkelcentrum te melden dat je gaat vliegen, dat voorkomt eventuele verassingen.
Er mag niet worden opgeleid en er mogen geen auto's op de boulevard komen (je moet parkeren in de parkeervakken). Je mag niet in het duin lopen; je mag je vleugel opbouwen en starten in het gedeelte tussen de sleepboot en de elektriciteitspaal op het duin. Je mag niet vanaf het strand omhoogklimmen naar de startplek (streng verboden omdat het duin dan erg snel kapotgetrapt wordt). Toplanden is verboden en het maximum in de lucht zijnde toestellen is acht. Je moet minstens 25 meter boven de duinvoet vliegen. In de zomer mag je hier niet vliegen; het is alleen toegestaan van 15 oktober tot 1 april. Voor meer informatie: Ton Kremers (ahm.t.kremers apestaartje hetnet.nl).

Strand


Je mag alleen op het strand landen.

Locatie

N 52 4 5.9 E 4 13 8.9

take-off

NW Duin Je kunt vanaf de boulevard over het hek stappen en op de startplek komen. Je mag niet in het duin lopen; je mag je vleugel opbouwen en starten in het gedeelte tussen de sleepboot en de elektriciteitspaal op het duin (zie foto).

Routebeschrijving

Je kunt het beste vanaf de N288 (vanaf de richting Koudekerke gezien) de linkerafslag nemen voordat je Zoutelande binnenrijdt. Als je de Noordendolfer volgt, ga dan links de Duinweg op. Parkeer achter het duin op de parkeerplaats na de opgang naar het strandpaviljoen. Als je vanaf de parkeerplaats naar het duin kijkt, neem het eerstvolgende pad links van het pad naar het paviljoen.

Start- en opbouwplek

deltavliegen Kijkduin